Studenti o studiju
diplomski studij Obnovljivi izvori energije u poljoprivredi

Diplomski studij Obnovljivi izvori energije u poljoprivredi odabrao sam nakon završetka prijediplomskog studija Poljoprivredna tehnika. Vrijeme u kojem živimo, globalno zatopljenje, ali i ubrzani razvoj suvremenih tehnologija neminovno dovodi do povećane potrošnje svih oblika i izvora energije te nas upućuje na promišljanje i korištenje obnovljivih izvora energije (sunca, vjetra, vode...), ali i poljoprivrednih proizvoda i nusproizvoda koje ponovnom uporabom možemo iskoristiti kao pogonsko gorivo za dobivanje nove energije. Proizvodnjom energetskih kultura namijenjenih za korištenje u procesu proizvodnje "zelene energije" tla koja nisu pogodna za poljoprivrednu proizvodnju hrane možemo kvalitetno iskoristiti. Predavanja su zanimljiva, profesori i asistenti interaktivnom komunikacijom trude se nama studentima prenijeti što više stručnog znanja i informacija, tj. pripremiti nas za "zeleno, energetski učinkovito" novo doba koje dolazi i u kojem ćemo i sami morati živjeti i raditi, a pritom znati odgovorno odabrati sredstva i tehnologije za čišći i zdraviji svijet. (D. Orešković)

Ovaj je studij vrlo dobro osmišljen te se bavi atraktivnom tematikom i važnim pitanjima kao što su zbrinjavanje otpada u poljoprivredi, biogoriva i održivog korištenja biomase. Kao najveću prednost ovog studija izdvojila bih smisleno povezano gradivo koje nadograđuje znanje stečeno na prijediplomskom studiju te nastavu u maloj skupini od 15 studenata koja mi je omogućila, kao i drugim studentima, bolje usvajanje gradiva i individualniji pristup. Također, ovaj me studij educirao o tome kako pravilno promišljati i projektirati rješenja te mi je pružio temeljna znanja i vještine neophodne za buduću karijeru. (E. Krizman)

Ovaj je studij razvijen u korak s vremenom te se bavi aktualnim problemima današnjice iz područja energetike i gospodarenja otpadom s kojima se suočava cijeli svijet. Predstavlja odličan spoj ekologije i tehnologije, a s obzirom na tematsku orijentaciju omogućava studentima zaposlenje kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Turnusna nastava održava dinamiku rada i time studentima olakšava izvršavanje obveza, a širok spektar izbornih predmeta i laboratorijske vježbe čine studij dodatno zanimljivim i pružaju priliku svakome da pronađe područje svog interesa. (K.P.)

Inovativan, sadržajan i zanimljiv studij gdje se stječe znanje o proizvodnim procesima i upravljanje nusproizvodima i otpadom. Studij daje znanja o  poljoprivrednim tehnikama za uzgoj energetskih kultura i generalno o biogorivima najnovijih generacija, a koncipiran je tako da se student može usmjeriti u više grana te zaposliti u različitim oblicima OIEP. (D. Č.)

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.