Studenti o studiju
diplomski studij Hortikultura - Povrćarstvo

Diplomski studij Hortikultura usmjerenje Povrćarstvo produbljuje stečeno znanje o uzgoju povrća kroz zanimljive obavezne i izborne predmete prema vlastitim sklonostima. S obzirom na fleksibilnost u odabiru izbornih predmeta, ovaj studij je idealan za studijski boravak ili stručnu praksu u inozemstvu, čime se stječu raznovrsnije znanje, usavršavanje stranog jezika i nova poznanstva. Studentima je omogućeno uključivanje u znanstvena istraživanja i stjecanje praktičnog iskustva kroz obavljanje stručne prakse na pokušalištu Zavoda za povrćarstvo. Nastavnici uključeni u studij su stručni, angažirani, poticajni za izvrsnost te puni razumijevanja i podrške studentskim idejama pri izradi diplomskih i stručnih radova, pokretanju studentskih inicijativa, odlasku na studentske razmjene i organizaciji stručne prakse. Studij omogućuje kvalitetan teorijski i praktični temelj koji se individualnim zanimanjem za struku može dopuniti dodatnim nastavnim i izvannastavnim aktivnostima koje doprinose spremnosti za rad u struci.

Marija Zrnić, mag. ing. agr., voditeljica organskog uzgoja u Socijalno-uslužnoj zadruzi Martinov plašt
Na diplomskom studiju Hortikultura usmjerenje Povrćarstvo studentima je omogućeno uključivanje u provedbu istraživanja u okviru znanstvenih projekata, što svakako pridonosi želji za nastavkom visokog obrazovanja. Kroz znanja i vještine potrebne za uspješno razumijevanje proizvodnje glavnih povrćarskih kultura, stječe se osnova za proizvodnju manje zastupljenih vrsta povrća te ljekovitog i aromatičnog bilja kojima raste popularnost, kako znanstvena tako i komercijalna. Na studiju je vrlo važna mogućnost upisa odgovarajućih izbornih predmeta, sukladno profesionalnim željama nakon studija. U izrazito dinamičnom i izazovnom sektoru povrćarstva zbog velikog broja kultura i tehnoloških rješenja, uz znanje stečeno obrazovanjem na studiju, za poslovni uspjeh važno je i praktično iskustvo i kontinuirano usavršavanje.
Nina Išić, mag. ing. agr., Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, doktorand u suradničkom zvanju i na radnom mjestu asistentice na projektu “Agrobioraznolikost-osnova za prilagodbu i ublažavanje posljedica klimatskih promjena u poljoprivredi”

Tijekom dvije godine obrazovanja na diplomskom studiju Hortikultura usmjerenje Povrćarstvo usvojio sam znanje o suvremenoj proizvodnji povrća koje mi je uvelike pomoglo pri donošenju ispravnih odluka na radnom mjestu tehnologa u proizvodnji povrća te terenskog savjetnika za povrćarstvo s kompleksnim zadatkom davanja preporuka proizvođačima povrća pri odabiru prikladnog sortimenta, tehnologije uzgoja i zaštite od štetnih organizama. Nastavnici koji su sudjelovali u nastavi na studiju trudili su se prenijeti što više teoretskog i praktičnog znanja o proizvodnji povrća, kao i o mogućim problemima i izazovima s kojima se možemo susresti na svojim budućim radnim mjestima.
Kazimir Koraca, mag. ing. agr., Kadmo d.o.o. Zagreb, terenski komercijalist i savjetnik za kontinentalnu Hrvatsku i Sloveniju

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.