O studiju
prijediplomski studij Agroekologija

Na prvoj godini studija studenti stječu temeljna znanja iz domene prirodnih i biotehničkih znanosti, koja na drugoj godini upotpunjavaju specifičnim znanjima iz područja poljoprivrednih znanosti. Na trećoj godini studija studenti su obvezni izraditi stručni projekt kao radni zadatak grupe studenata pod vodstvom mentora, koji završava izradom pisanog rada i usmenim izlaganjem. Stručni projekt, u pravilu, obuhvaća proučavanje stručne literature, prikupljanje potrebnih podataka putem anketa, razgovora i iz baza podataka, projektna rješenja pri uređenju otvorenih površina, a ponekad i eksperimentalni rad. Osim stručnog projekta, studenti biraju izborne predmete ovisno o interesu u budućem radu ili za potrebe nastavka studiranja na diplomskoj razini. Tijekom prijediplomskog studija studenti obavljaju stručnu praksu u trajanju od 120 radnih sati. Stručna se praksa obavlja izvan predviđenog nastavnog opterećenja tekuće akademske godine. Prijediplomski studij završava polaganjem svih ispita i dovršenjem ostalih studijskih obveza, izradom i javnom obranom završnog rada.

Sveučilišni prvostupnici inženjeri agroekologije demonstriraju znanja i njihovo razumijevanje u području agroekologije, zaštite okoliša i poljoprivredne proizvodnje koja se nastavljaju na srednjoškolsko obrazovanje. Mogu primijeniti znanje i razumijevanje na način specifičan za agroekologiju i imaju kompetencije koje im omogućuju rješavanje jednostavnih problema u području zaštite okoliša i poljoprivredne proizvodnje.

Imaju vještine potrebne za prikupljanje i interpretaciju relevantnih podataka i stvaranje zaključaka o utjecaju pojedinih biljno-uzgojnih zahvata na okoliš, njihovoj prihvatljivosti te opravdanosti u ekološkom, proizvodnom i gospodarskom smislu.

Sveučilišni prvostupnici inženjeri agroekologije mogu prezentirati informacije, ideje, probleme i njihova rješenja stručnoj i općoj javnosti. Razvili su vještine učenja potrebne za cjeloživotno učenje, ali i nastavak studiranja na diplomskom studiju.

Nositelj ove kvalifikacije ovlašten je koristiti zakonski zaštićen akademski naziv sveučilišni prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka agroekologije (univ.bacc.ing.agr.) te obavljati stručni posao u području za koje je stekao naziv.

Studij je utemeljen na znanjima iz prirodnih i biotehničkih znanosti, pa studenti stječu potrebna znanja i vještine za rješavanje srednje složenih zadataka u poljoprivrednoj proizvodnji i zaštiti okoliša. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje agroekologije.

Fotogalerija

O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.