Specifičnosti studija
diplomski studij Proizvodnja i prerada mesa
Tijekom studiranja, polaznici stječu temeljne spoznaje fenomena rasta, različitih metoda i sustava uzgoja te korištenja domaćih životinja u proizvodnji mesa kao i biokemijskih procesa u mesu i mesnim proizvodima tijekom prerade i čuvanja. Upoznaju značaj genotipova i ekoloških čimbenika u proizvodnji, kakvoći i preradi mesa. Ovisno o skupini izbornih predmeta, mag. ing. Proizvodnje i prerade mesa može biti osposobljen za vođenje tehnološki zahtjevnih procesa unutar područja proizvodnje i prerade mesa ili pripremljen za timski i individualni rad, poslovnu komunikaciju te znanstveno usavršavanje kroz poslijediplomske studije. U sklopu studija praktična nastava (vježbe) na predmetima „Objekti i oprema u tehnologiji mesa“, „Fermentirani mesni proizvodi“, „Toplinski obrađeni mesni proizvodi“, „Sustavi proizvodnje i prerade mesa kopitara“, „Kakvoća i prerada mesa“ i „Prerada mesa na OPG-u“ odvija se u Praktikum prerade mesa ukupne površine 50 m2. U Praktikumu studenti stječu praktična znanja o rukovanju opremom i alatima za preradu mesa te sudjeluju u praktičnom radu s mesom i mesnim proizvodima što doprinosi vjernom upoznavanju sa situacijama u stvarnom proizvodnom okruženju.