O studiju
diplomski studij Proizvodnja i prerada mesa
Cilj je diplomskog studija Proizvodnja i prerada mesa kroz suvremeni nastavni proces omogućiti studentima stjecanje teoretskih i praktičnih kompetencija koje su zasnovane na suvremenim znanstvenim spoznajama, potrebnih za rad na različitim poslovima u području stočarstva, odnosno proizvodnje i prerade mesa. Cilj je osposobiti studente za sudjelovanje u istraživanjima održive i okolišu prihvatljive stočarske proizvodnje te proizvodnje i prerade mesa kao jednog od najvažnijeg proizvoda animalnog podrijetla, a koja se provode u visokoškolskim ustanovama i znanstvenim institutima te za nastavak znanstvenog usavršavanja na doktorskom studiju. Također, studente želimo osposobiti za vođenje raznovrsnih poslova u području stočarstva unutar odjela velikog broja stručnih i znanstvenih institucija, kao što su: Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Hrvatska poljoprivredna agencija i ostale državne agencije, a u gospodarskom sektoru kod proizvođača (farme) i prerađivača mesa (mesna industrija). Osim toga, cilj je studente osposobiti za samozapošljavanje u vlastitim proizvodnim jedinicama koje će uspješno konkurirati na tržištu u proizvodnji stoke ili u proizvodnji proizvoda od mesa.