O studiju
diplomski studij Hortikultura – Vinogradarstvo i vinarstvo

Studij Hortikultura usmjerenje Vinogradarstvo i vinarstvo studentima omogućava stjecanje naprednih znanja o vinovoj lozi, njezinoj  genetici, fiziologiji i biokemiji. Ova temeljna znanja preduvjet su za razumijevanje i pravilan izbor tehnoloških zahvata  u vinogradu radi postizanja optimalne kakvoće grožđa kao sirovine za proizvodnju vina. U dijelu vinarstva studenti uče o kemiji i mikrobiologiji, tehnologiji proizvodnje te senzornim svojstvima vina. Studij skladno objedinjava teorijska i praktična znanja i vještine, u praktičnom dijelu nastave studenti provode vrijeme u vinogradima i podrumu pokušališta „Jazbina“, uče kako kušati i ocjenjivati vina te se upoznaju s karakteristikama vina iz različitih vinogradarskih regija Hrvatske i svijeta.

Studij traje dvije godine i ima ukupno opterećenje od 120 ECTS bodova, od čega 41 ECTS bod otpada na 9 obveznih predmeta, a 33 ECTS boda studenti stječu polaganjem izbornih predmeta koje biraju iz široke palete od čak 22 predmeta izborna za studij. Tijekom studija, studenti moraju izraditi stručni projekt, kao zajednički rad grupe studenata i obaviti stručnu praksu. Obvezna stručna praksa organizira se za sve studente na pokušalištu „Jazbina“ i omogućava sudjelovanje studenata u svim tehnološkim zahvatima  u vinogradu i podrumu koji se provode tijekom godine. Dio stručne prakse studenti mogu obaviti u nekom od gospodarskih subjekata. Studij završava izradom i obranom diplomskog rada, koji je u pravilu istraživački, za što studenti imaju na raspolaganju čitav zadnji semestar studija.

O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju O studiju

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.