Specifičnosti studija
diplomski studij Hortikultura - Ukrasno bilje

Širok i raznovrstan program studija obuhvaća niz obveznih i izbornih predmeta koji studentima pružaju znanja o uzgoju i primjeni jednogodišnjih i dvogodišnjih cvjetnih vrsta, trajnica, cvatućih i lisnatih lončanica, cvjetnih vrsta za rez te listopadnih, zimzelenih i vazdazelenih vrsta drveća, grmlja i penjačica. U programu studija posebna se pažnja posvećuje razumijevanju odnosa između biljke i okoliša te čovjeka i biljke kao osnovi za primjenu načela održivog razvoja u proizvodnji i primjeni ukrasnih biljnih vrsta.    

U studijskom programu osobit je naglasak na povezivanju teorijskih i praktičnih znanja koje studenti ostvaruju kroz izradu stručnog projekta, terensku nastavu i stručnu praksu koja se izvodi na pokušalištu Zavoda za ukrasno bilje, krajobraznu arhitekturu i vrtnu umjetnost te na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, u komunalnim poduzećima i tvrtkama koje se bave proizvodnjom ukrasnog bilja te održavanjem zelenila na javnim i privatnim površinama.

U okviru studija djeluje i grupa “Ozelenjivanje zajedničkih interijera Agronomskog fakulteta” u kojoj studenti imaju priliku svoja znanja o uređenju unutarnjih prostora biljem i praktično primijeniti, a prostor fakulteta učiniti još ljepšim, ugodnijim i zelenijim.

Specifičnosti studija Specifičnosti studija Specifičnosti studija

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.