Specifičnosti studija
diplomski studij Genetika i oplemenjivanje životinja

Studij Genetika i oplemenjivanje životinja osnovan je 2008., a njegov je nosilac Zavod za opće stočarstvo, čija su istraživačka područja u širem smislu genetika, biometrika, kvaliteta mesa, fiziologija, reprodukcija i veterinarska medicina. Studij obuhvaća fleksibilan program primjene znanja na različitim vrstama životinja (od farmskih životinja do kućnih ljubimaca).  Male grupe omogućuju individualan pristup studentima pri čemu se mogu prema vlastitim preferencijama usmjeriti u područje od interesa. Praktična nastava uključuje rad na računalima kojim se studenti osposobljavaju za tržište rada u specifičnim uvjetima moderne primjene genetike i biometrike te uključuje rad u laboratoriju na izdvajanju i molekularnoj analizi DNA. U praktičnom dijelu studenti, također uče i primjenu reprodukcijskih tehnika, a velika se pozornost usmjerava praktičnom radu u statističkim programskim paketima i upotrebi programskih jezika u rješavanju problema analiza podataka. 

Studenti studija često odlaze na doktorske studije izvan zemlje i to na prestižna sveučilišta u Austriji, Njemačkoj, Španjolskoj, SAD-u i Sloveniji. 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.