Studenti o studiju
diplomski studij Genetika i oplemenjivanje životinja

„Studij Genetika i oplemenjivanje životinja savršen je za sve koji su biološkog usmjerenja, a postavljaju dublja pitanja. Odličan smjer u kojem primate znanje raznih grana genetike, ali  i endokrinologije i fiziologije. Osobno sam jako zadovoljna svojim odabirom i primljenim znanjem tijekom studiranja na ovom studiju.” – Iva K.

„Ovo je pravi studij za izgradnju mladog znanstvenika. Bavi se znanošću koja je u svijetu razvijena i dobiva sve veću važnost. U korak je s novim otkrićima te se sve više nadograđuje i nadopunjuje. Studij se sastoji od predavanja, laboratorijskih vježbi, seminara i journal club-a. Sve to nas uči kritičnom razmišljanju i izgradnji naših stavova na čvrstim temeljima.” – Tea G.

„Iako nisam programerski tip osobe, studij me osposobio za korištenje statističko genetskih programa koje mogu nadalje koristiti. Ako bih ponovno birala opet bih ga izabrala jer mislim da u genetici i oplemenjivanju leži sva mudrost uspješnog uzgoja životinja.” – Mateja J.

„Studij Genetike i oplemenjivanje životinja je studij za studente koji imaju inklinaciju ka bioinformatici, linearnoj algebri te korištenju modeliranja u razumijevanju moderne genetike. No, uz usko vezane predmete studenti će obnoviti opće znanje o najvažnijim vrstama domaćih životinja koje će im pomoći u razumijevanju problematike u modernoj proizvodnji te kako odgovoriti na njih s gledišta genetike.„ - Jakob J.

„Genetika i oplemenjivanje životinja idealan je diplomski studij za sve one koji žele najnovije znanje iz različitih dijelova genetike, bioinformatike  i oplemenjivanja životinja. Zbog mogućnosti pisanja inovativnih znanstvenih radova i pomaganju pri projektima, studenti pronalaze svoje mjesto u znanosti. Jako sam zadovoljna odabirom ovog studija i preporučila bih svakome koga zanima područje genetike.” – Martina. J.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.