Istaknuta dostignuća studenata
diplomski studij Genetika i oplemenjivanje životinja

Studenti ovog studija dobitnici su Dekanove i Rektorove nagrade.

Mnogi studenti su se odlučili na nastavak studija te su upisali poslijediplomske studije, većinom u inozemstvu. Od osnutka studija do danas doktorat je steklo ili je u procesu stjecanja doktorata trinaestoro studenata i to na mahom prestižnim sveučilištima poput University of Georgia - SAD, BOKU - Austrija, Vetmeduni – Austrija, Cornell University – SAD, Max Planck – Njemačka, Uni Bern – Švicarska, Universidad de León – Španjolska. Osim na stranim sveučilištima studenti su nastavili svoje obrazovanje i u Hrvatskoj i to na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Institutu Ruđer Bošković, Zagreb i Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Neki studenti su odlučili nadograditi svoje znanje i steći veću konkurentnost pa je posebno zanimljivo vidjeti kako studenti po završenom studiju upisuju PMF ili Sveučilišni odjel za forenzične znanosti u Splitu. Važno je naglasiti da većina studenata radi posao u struci i zadovoljni su svojim izborom.

Rektorova nagrada:

2020 :: Sara Kolar :: Inkapsulacija i otpuštanje prirodnih polifenolnih spojeva iz multikomponentnih mikročestica hidrogelova
2020 :: Mario Shihabi :: Procjena koeficijenta inbridinga na temelju X kromosoma istarske i paške ovce
2020 :: Katarina Turkalj :: Procjena koeficijenta inbridinga na temelju X kromosoma istarske i paške ovce
2016 :: Zdravko Begić :: Analiza visoko rezolutne genetske informacije u filogenezi mitogenoma goveda
2016 :: Tea Glunčić :: Analiza visoko rezolutne genetske informacije u filogenezi mitogenoma goveda
2016 :: Iva Katić :: Analiza visoko rezolutne genetske informacije u filogenezi mitogenoma goveda
2016 :: Martina Jašinski :: Analiza visoko rezolutne genetske informacije u filogenezi mitogenoma goveda

Dekanova nagrada:

2012 :: Matija Pofuk :: Sakupljačka ativnost sive pčele (Apis mellifera carnica P., 1879) i melisopalinoška analiza sadržaja mednog mjehura i peludnog tereta na paši lavande (Lavandula spp.)
2012 :: Vladimir Brajković :: Nova metoda u istraživanju varijabilnsoti Y-kromosoma divljih svinja
2012 :: Ana Marija Jakšić :: Sakupljačka ativnost sive pčele (Apis mellifera carnica P., 1879) i melisopalinoška analiza sadržaja mednog mjehura i peludnog tereta na paši lavande (Lavandula spp.)

Pohvalnica za primjeran uspjeh na studiju:

2013 :: Martina Šantek
2010 :: Ivana Kovač
2009 :: Anamarija Frkonja

Nagrada za marljivost i ostvarenje uzornih rezultata u studiranju:

2020 :: Mario Shihabi
2020 :: Katarina Turkalj
2020 :: Dorotea Koren

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.