Zašto studirati Fitomedicinu
prijediplomski studij Fitomedicina

Studenti studija Fitomedicine steći će potrebna znanja iz područja integrirane i ekološke zaštite bilja. Studijski program omogućuje poznavanje i razumijevanje osnovnih načela poljoprivredne proizvodnje, temeljnih zakonitosti uzgoja pojedinih kultura te ključnih elemenata integrirane i ekološke zaštite bilja, kao i zakonodavnog konteksta različitih sustava zaštite bilja. Nakon završenog studija studenti će biti osposobljeni za samostalno pretraživanje literature, baza podataka i drugih izvora informacija. Steći će sposobnost osmišljavanja jednostavnijih eksperimenata u području fitomedicine i moći će objediniti teorijska znanja i praktične vještine pri rješavanju problema iz područja fitomedicine. Bit će kompetentni za vođenje poslova iz područja fitomedicine na obiteljskim i drugim gospodarstvima, u poljoprivrednim ljekarnama, državnim i županijskim inspekcijskim službama, poljoprivrednim tvrtkama, u tvrtkama proizvođača pesticida i sl., a također za nastavak znanstvenog usavršavanja na diplomskom studiju.

Nakon završetka studija stječe se akademski naziv sveučilišni prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka fitomedicine (univ.bacc.ing.agr.) Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz prirodnih znanosti te znanjima iz proizvodnje poljoprivrednih kultura. Zahvaljujući tome studenti stječu potrebna znanja i vještine za rješavanje problema zaštite različitih poljoprivrednih kultura od štetnih organizama prema načelima konvencionalne, integrirane i ekološke zaštite bilja. Kompetentni su za vođenje poslova iz područja zaštite bilja na gospodarstvima, u poljoprivrednim ljekarnama, državnim i županijskim inspekcijama, poljoprivrednim tvrtkama i sl. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje zaštite bilja.

Fotogalerija

Zašto studirati Fitomedicinu Zašto studirati Fitomedicinu Zašto studirati Fitomedicinu Zašto studirati Fitomedicinu Zašto studirati Fitomedicinu Zašto studirati Fitomedicinu Zašto studirati Fitomedicinu Zašto studirati Fitomedicinu Zašto studirati Fitomedicinu Zašto studirati Fitomedicinu Zašto studirati Fitomedicinu Zašto studirati Fitomedicinu

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.