Specifičnosti studija
diplomski studij Agrobiznis i ruralni razvitak

Studij je zasnovan na naprednom poznavanju problematike agrobiznisa i ruralnog razvitka. Zahvaljujući tome studenti stječu znanja i vještine u (strateškom) planiranju, organiziranju, vođenju, marketingu, financijama, oblikovanju politika i zakonodavstvu, koji su potrebni za rješavanje složenih zadataka u raznim područjima agrobiznisa, a uključuju i djelatnosti poput savjetodavnih usluga, javne uprave, osiguranja, kreditiranja poljoprivrede i drugog.

Studenti Agrobiznisa i ruralnog razvitka uče primjenjivati indikatore za mjerenje ruralnosti, boniteta poslovanja i isplativosti ulaganja, metode napredne inferencijalne statistike, upravljanja troškovima, kontrole i ocjene efikasnosti projekata te socio-ekonomske i upravljačke metode u rješavanju problema i poslovnom odlučivanju. Studenti interpretiraju gospodarske i društvene uloge koje  agrobiznis i ruralni razvitak imaju u domaćem i međunarodnom kontekstu, definiraju čimbenike uspješnosti agrarne i ruralne politike, menadžmenta i marketinga te financijskog uspjeha poslovnih sustava u agrobiznisu.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.