Studenti o studiju
diplomski studij Agrobiznis i ruralni razvitak

„Agrobiznis i ruralni razvitak multidisciplinaran je studij koji studentima pruža širinu i mogućnosti kakve nisam mogla zamisliti prije nego što sam ga upisala. Prednost studija je mnoštvo izbornih kolegija koja daju studentima mogućnost specijalizacije u područjima koja ih zanimaju. Tijekom dvije godine studiranja, stekla sam dojam partnerskog odnosa s profesorima zbog njihove izuzetne posvećenosti studentima, poticanja kreativnosti i zato što su uvijek bili tu za svako moje pitanje, ideju ili nedoumicu. Zbog takvog odnosa imala sam dodatnu motivaciju i to razdoblje ću pamtiti kao nadahnjujuće i u profesionalnom i u osobnom smislu. Profesore koji se svakim danom trude da program bude još bolji, smatram najvećom snagom ovog studija.“ (Eva-Marija Bukljaš, 2021/2022).

„Ovaj je studij za mene jedinstven po tome što nam nudi širok spektar raznolikih znanja i vještina iz više grana – ekonomike, poljoprivrede, poduzetništva, marketinga, sociologije, agrarne i ruralne politike i sl., što nam pomaže sagledati poljoprivredu i ruralni razvoj iz više različitih perspektiva. Ako nas zanima baš sve od toga ili se nismo još potpuno usmjerili, to je odlično jer imamo priliku slušati sve od navedenog i do kraja diplomskog studija imati 3 ideje što bismo voljeli raditi. Naše su profesori iznimno angažirani te prepoznaju interes i talente studenata. Od njih imamo priliku jako puno naučiti te nam pomažu na našem putu profesionalnog, ali i osobnog razvoja kako bismo ostvarili svoje potencijale, bili konkurentni na tržištu rada i doprinosili društvu na najbolji mogući način. (Danijela Glavan, 2021/2022).

„Dobar spoj menadžmenta, ekonomike i  marketinga koji su potrebni za razumijevanje poljoprivrede iz drugačije perspektive. Uz ciljano odabrane izborne predmete i dodatni interes omogućen kroz izvannastavne aktivnosti vrlo lako je primijeniti znanje na određeni sektor poljoprivrede ili tehnološki proces. Meni kao proizvođaču mlijeka i mesa, a ujedno i rataru, studij je dao dobru osnovu za vođenje vlastite tvrtke.” (I. Bavrka)
„Sadržajan i zanimljiv studij koji pruža priliku svakom studentu da iz različitih perspektiva razmatra isti problem, predlaže rješenja, bilo da se radi o OPG-u ili nekom drugom obliku organizacije. Izuzetno susretljivi profesori koji svakome pomognu zamišljenu ideju pretvoriti u dobar poljoprivredni projekt. Ja sam svoju ideju uz spremnost na rizik, želju, volju i entuzijazam uspješno ostvarila.” (M. Sremić)

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.