O studiju
prijediplomski studij Agrarna ekonomika

Prijediplomski studij iz Agrarne ekonomike omogućuje stjecanje multidisciplinarnog znanja i sposobnosti iz većeg broja društvenih, posebice ekonomskih i biotehničkih znanosti.

Agrarna ekonomika je specijalnost u okviru poljoprivrednih znanosti, koja proučava i tumači područje ekonomike poljoprivredne proizvodnje, industrije poljoprivrednih inputa i prehrambene industrije,  poduzetništva i usluga u ruralnom području te agrarne i ruralne politike. Studij agrarne ekonomike osposobljava stručnjake za potrebe poljoprivrednih gospodarstava i zadruga, ostalih javnih službi.

Na prvoj godini studija studenti stječu osnovna znanja iz kemije i biokemije, botanike, agrarne zoologije, agrikulture, fitomedicine, ratarstva, uzgoja drvenastih kultura i stočarstva prema potrebama studija. Stječu se i uvodna znanja iz poslovne matematike, agrarne, makro i mikro ekonomike te vještine analize, obrade i predstavljanja podataka i informacija.

Na drugoj godini studenti stječu osnovna znanja iz poslovne statistike, poslovanja prehrambene industrije, računovodstva, troškova i kalkulacija, menadžmenta, poduzetništva, tržišta i marketinga, zadrugarstva i poslovnog povezivanja u poljoprivredi, zakonodavstva i agrarne i ruralne politike. Razvijaju sposobnosti istraživačkog rada, primjene jednostavnih znanstvenih metoda u obradi i interpretaciji podataka i vještine komuniciranja.

Na trećoj godini studenti bodove stječu birajući između 40 izbornih predmeta iz prirodnih, tehničkih, ekonomskih i agroekonomskih disciplina te izradom i javnom obranom stručnog projekta i završnog rada. Tijekom studija studenti imaju obvezu odraditi i 120 sati stručne prakse, kojom potvrđuju snalaženje u praktičnim poslovnim situacijama.

Stručni projekt i obvezna praksa od 120 sati služe produbljivanju spoznaja o agrobiznisu i ruralnom razvitku, razvijaju sposobnost za timski i individualni rad te poslovnu komunikaciju.

Fotogalerija

O studiju Agrarna ekonomika O studiju Agrarna ekonomika O studiju Agrarna ekonomika O studiju Agrarna ekonomika O studiju Agrarna ekonomika O studiju Agrarna ekonomika O studiju Agrarna ekonomika

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.