O studiju
prijediplomski studij Animalne znanosti

Studenti studija Animalne znanosti tijekom studiranja upoznaju pozicije animalne proizvodnje u ukupnoj poljoprivrednoj proizvodnji. Stječu znanja dostatna za nastavak diplomskog studija u području animalnih i srodnih znanosti te obavljanja poslova u poljoprivrednim tehnološkim procesima. Ovisno o skupini izabranih predmeta, mogu biti osposobljeni za samostalan rad unutar užeg stručnog područja ili na vlastitom obiteljskom gospodarstvu.

Tijekom prve godine studija Animalne znanosti stječu se temeljna znanja potrebna za savladavanje studija, kao što su ona iz zoologije, botanike, mikrobiologije, genetike, hranidbe, anatomije i fiziologije životinja itd.

Od druge godine studenti stječu niz specifičnih znanja o životinjama i radu s njima. Predmeti koji uključuju rad s domaćim životinjama obrađuju uzgoj i korištenje konja, goveda, ovaca, koza, svinja i peradi, a izučavaju se i ribarstvo, lovstvo i pčelarstvo. Vrlo su važna znanja i ona o kakvoći i preradi mesa, mlijeku i mliječnim proizvodima te o zaštiti zdravlja životinja.

Stručni projekt u suradnji s mentorom i obvezna praksa od najmanje 120 sati služe produbljivanju spoznaja o poznavanju životinja i radu s njima, razvijaju sposobnost studenata za timski i individualni rad te poslovnu komunikaciju.

U šestom semestru student samostalno izrađuje završni rad, čija je obrana preduvjet za završetak studija.

Fotogalerija

Prijediplomski studij Animalne znanosti Prijediplomski studij Animalne znanosti Prijediplomski studij Animalne znanosti Prijediplomski studij Animalne znanosti Prijediplomski studij Animalne znanosti Prijediplomski studij Animalne znanosti Prijediplomski studij Animalne znanosti Prijediplomski studij Animalne znanosti

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.