Studenti o nama
prijediplomski studij Agrarna ekonomika

Sebastian Lukman, lipanj 2020.
Student sam Sveučilišta u Kopenhagenu (UCPH), smjer Master of Science (MSc) in Environment and Development  sa specijalizacijom u poljoprivredi i ekologiji. Prije svega moram reći da je studiranje na Agronomskom fakultetu, smjeru Agrarne ekonomike bilo jedno predivno iskustvo koje mi je otvorilo želju za stjecanjem dodatnog znanja i ustvari ukazalo koliko ima prilika za razvoj u svijetu agronomije. Veliki broj predmeta na prijediplomskom studiju omogućio mi je vrlo kvalitetnu bazu za nastavak studiranja u inozemstvu. Način rada i dostupnost profesora agroekonomskog smjera pomogao mi je da efikasno usvojim nastavne cjeline i steknem radne navike koje i trenutno koristim. Pri upisu prijediplomskog studija Agrarne ekonomike, kasniji nastavak studija na jednom od najboljih europskih fakulteta bio je samo san. Sad mogu reći da je to san koji sam na kraju vrlo lako ostvario zbog pravog odabira, ali i rada te stečenog znanja koje sam usvojio kroz prijediplomski studij. Da imam mogućnost ponovnog odabira, uvijek bi odabrao smjer Agrarne ekonomike, Agronomskog fakulteta u Zagrebu jer je to bio pravi izbor i početak za krojenje budućnosti kakvu želim i ostvarivanje snova.

Ivana Golek, studeni 2021.
Studentica sam 2. godine studija Agrobiznis i ruralni razvitak. Studij Agrarne ekonomike pružio mi je niz praktičnih znanja i vještina kojih zapravo nisam bila niti svjesna na početku studiranja. Kroz studij sam naučila kako  poljoprivreda i ekonomija čine jednu kompaktnu cjelinu. Poljoprivreda je svojedobno postala zaista biznis, a mi agrarni ekonomisti smo ključ njezine uspješnosti. Tijekom studija bih posebno istaknula pristupačnost profesora kao i njihov način interpretiranja gradiva. Smatram da sam studirajući na ovom studiju stekla izvrsnu podlogu za nastavak na diplomski smjer Agrobiznisa i ruralnog razvitka, koji sam i upisala. Ovaj studij pružio mi je osnovna znanja iz područja agronomije uz proširena znanja iz ekonomike čime sam stekla potpunu kompetenciju pokretanja vlastitog gospodarstava te samostalnog upravljanja njime. Osim što ćete biti upoznati s problematikom poljoprivrednika i politikom, znat ćete prepoznati problem i uspješno vladati proizvodnjom.

Helena Bagarić, prosinac 2021
Studentica sam 1. godine diplomskog studija Agrobiznis i ruralni razvitak. Pri završetku srednje ekonomske škole razmišljala sam koji bih studij upisala kako bih stekla dodatna znanja iz ekonomije. S obzirom na to da me oduvijek zanima ekonomija odlučila sam upisati prijediplomski studij agrarne ekonomike na Agronomskom fakultetu u Zagrebu i, naravno, nisam požalila. Od prvog dana na fakultetu, sve do sada imam samo pozitivna iskustva, što se tiče profesora, predmeta i kolega na fakultetu imam samo pohvale. Na studiju agrarne ekonomike sam stekla znanja i iz poljoprivrede i iz ekonomike. Prva se godina studija više svodi na poljoprivredu, dok se na drugoj i trećoj godini u to miješa ekonomika i sve postaje zanimljivije. Smatram da je studij jako zanimljiv i da se po završetku studija stekne puno znanja i vještina koja se mogu koristiti dalje na diplomskom studiju Agrobiznisa i ruralnog razvitka na kojem trenutno studiram.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.