Specifičnosti studija
diplomski studij Proizvodnja i prerada mlijeka

Studij Proizvodnja i prerada mlijeka nastavnim procesom i sadržajem omogućava studentima stjecanje kompetencija potrebnih za rad na različitim poslovima u području mljekarstva. Nakon uspješno završenog studija kompetencije studenata definirane specifičnim ciljem ogledaju se kroz sljedeće sposobnosti: prepoznavanja problema i predlaganja društveno i etički odgovornih rješenja u područjima koja uključuju sustav proizvodnje mlijeka, tehnologiju prerade mlijeka, sustav osiguranja kvalitete proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda; primjene stečenih znanja i vještina u novim i nepoznatim situacijama u širem području mljekarske struke; stjecanja novih znanstvenih spoznaja i prilagodbe stečenih znanja i vještina za stvaranje novih ideja potrebnih za ravnopravno sudjelovanje u timskom radu u procesima razvoja novih tehnologija i proizvoda; korištenja stečenih znanja i vještine za rad na poslovima rukovođenja u proizvodnom pogonu ili kontrolnim laboratorijima ili tijelima državnog sustava kontrole hrane; planiranja, organiziranja i vođenja proizvodnje mlijeka na farmi i u industrijskim uvjetima tehnologije proizvodnje konzumnog mlijeka, fermentiranih mlijeka, vrhnja, maslaca, sira, mliječnih deserata te sladoleda i integracije pojedinih segmenata proizvodnje i prerade mlijeka u jedinstvenu gospodarski opravdanu cjelinu.

U laboratoriju i praktikumu Zavoda za mljekarstvo studenti imaju mogućnost izrade eksperimentalnog dijela diplomskih radova i radova studenata za Dekanovu i Rektorovu nagradu te stručnih projekata kao i sudjelovanja u znanstvenim istraživanjima Zavoda što je zorno opisano u članku u mljekarskoj reviji Mlijeko i ja.

Članak „Sirarsko umijeće na Agronomiji“ u mljekarskoj reviji Mlijeko i ja (1/2021) https://issuu.com/hmuonline/docs/mlijeko_i_ja_br3_web/28 

Posjeti realnom sektoru važan su dio studija te se, osim jednodnevne terenske nastave kao dio nastavnog programa pojedinih predmeta, provodi i dvodnevna terenska nastava koja obuhvaća sve aspekte proizvodnje mlijeka te njegove prerade u mliječne proizvode

Fotogalerija

diplomski studij Proizvodnja i prerada mlijeka diplomski studij Proizvodnja i prerada mlijeka diplomski studij Proizvodnja i prerada mlijeka diplomski studij Proizvodnja i prerada mlijeka diplomski studij Proizvodnja i prerada mlijeka diplomski studij Proizvodnja i prerada mlijeka diplomski studij Proizvodnja i prerada mlijeka

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.