Ishodi učenja
Proizvodnja i prerada mesa (120.00 ECTS)

  • Studijski program
    1. Prepoznati poziciju poljoprivrede općenito, napose u području uzgoja stoke i proizvodnje namirnica animalnog podrijetla kao primarne ljudske djelatnosti i osnove poljoprivredne struke u širem smislu
    2. Koristiti dostignute sposobnosti teoretskog i praktičnog učenja u stjecanju novih spoznaja iz područja animalnih znanosti
    3. Prepoznati važna zbivanja u domeni uzgoja životinja i proizvodnje animalnih proizvoda
    4. Primijeniti stečena znanja i vještine za obavljanje poslova organizacije i uprave u organizacijama i službama iz područja uzgoja stoke i proizvodnje animalnih proizvoda
    5. Sudjelovati u projektiranju različitih postrojenja u procesu proizvodnje mesa i mesnih prerađevina
    6. Analizirati konkretne probleme u praksi i rješavati ih u novim situacijama na temelju stečenih znanja i vještina
    7. Procjenjivati zaključke znanstvenih i stručnih radova u domeni proizvodnje i prerade mesa
    8. Prezentirati suvremene trendove u domeni uzgoja životinja i proizvodnji animalnih proizvoda
    9. Sudjelovati u istraživačkim aktivnostima iz svog područja u laboratorijskom i terenskom radu
    10. Koristiti suvremenu informacijsko-komunikacijsku tehnologiju u svakodnevnom radu
    11. Voditi programe iz područja animalne proizvodnje te poslove prometa stočarskih proizvoda i opreme u stočarstvu
    12. Samostalno prikupljati podatke, analizirat ih i statistički obraditi te sudjelovati u pisanju znanstvenih i stručnih radova
    13. Organizirati i upravljati procesima uzgoja stoke i proizvodnje animalnih proizvoda
    14. Provoditi praktičnu i teorijsku nastavu u srednjim strukovnim školama i na veleučilištima
    15. Dostići razinu znanja i vještina za nastavak obrazovanja u području animalnih i srodnih znanosti
  • Stručna praksa
    1. Objasniti tehnološki proces uzgoja domaćih životinja, proizvodnje i/ili prerade mesa.
    2. Razlikovati i objasniti specifičnosti različitih sustava uzgoja domaćih životinja, proizvodnje i/ili prerade mesa.
    3. Samostalno provoditi zadatke, evidentirati aktivnosti i izvještavati o uzgoju domaćih životinja, proizvodnji i/ili preradi mesa.
    4. Kritički vrednovati postupke i procese pri provedbi radnih zadataka ili praktičnih problema uzgoja domaćih životinja, proizvodnje i/ili prerade mesa.
    5. Predlagati nove ideje ili postupke za poboljšanje postojećih procesa u uzgoju domaćih životinja, proizvodnji i/ili preradi mesa.
    6. Preuzeti inicijativu u rješavanju problema i osobnu odgovornost za provođenje dogovorenih zadataka.
    7. Planirati i upravljati radnim opterećenjem i vremenom.
    8. Surađivati s različitim društvenim skupinama u poslovnom okruženju, pregovarati i asertivno se zauzimati za vlastite stavove.
  • Terenska nastava
    1. Usporediti uočene proizvodne postupke i procese u odnosu na aktualne praktične i znanstvene trendove u proizvodnji i preradi mesa.
    2. Procijeniti zahtjeve za smještajem, hranidbom, reprodukcijom i tehnologijom proizvodnje različitih vrsta i kategorija životinja za proizvodnju mesa.
    3. Utvrditi zahtjeve za opremom i objektima u preradi mesa te ustanoviti posebnosti svakog proizvodnog procesa
    4. Konstruktivno raspravljati, kritički prosuđivati i argumentirano zaključivati.
    5. Uspoređivati teorijska znanja s realnim okruženjem.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.