prof. dr. sc. Jasna Pintar

prof. dr. sc. Jasna Pintar

Redoviti profesor
Odsjek za animalne znanosti
Zavod za hranidbu životinja
Lokacija ureda: 2 paviljon, prizemlje, lijevo
Telefon/Mobitel: +385 1 239 3925
Email: jpintar ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski
Termin konzultacija: utorak, 12- 14 sati

Akademske kvalifikacije

  • - 2000: Doktor znanosti, PDS Poljoprivredne znanosti
    Utjecaj razine fitaze i kalcija na biodostupnost fosfora iz žitarica u tovnih pilića
  • - 1991: Magistar znanosti
    Utjecaj različitih količina sirutke u mliječnoj zamjenici na othranu jaradi
  • - 1987: Diplomirani agronom
    Rani tov janjadi

Radno iskustvo

  • 2015 - : Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Izvanredni profesor
  • 2005 - 2015: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Docent
  • 1988 - 2005: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Pripravnik, Asistent, Viši asistent

Nastava

Znanstveni interesi

  • Hranidba
  • Stočarstvo
  • Ekologija

Usavršavanja

  • 06.05.2008. - 07.05.2008.: Hrvatska gospodarska komora (stručno)
    HGK – European Commission – seminar "Tehnologija proizvodnje krmnih smjesa i sigurnost proizvoda "
  • 05.10.2006. - 05.10.2006.: Hrvatska agencija za hranu (stručno)
    HAH – Hrvatska agencija za hranu – 1. hrvatski seminar o analizi rizika u hrani s međunarodnim sudjelovanjem
  • 11.07.2005. - 14.07.2005.: BIO PHARM VET (stručno)
    BIO PHARM VET – Agro Best, Brestovice – Prag, Češka Republika

Projekti

znanstveni

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Hranidbena, antioksidativna i prebiotička svojstva kukuruza za domaće životinje MZOS 01.01.2007. - 31.12.2013. koordinator

nastavni

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Unapređenje stručne prakse na preddiplomskim i diplomskim studijima Agronomskog fakulteta Europski socijalni fond 09.03.2020. - 09.03.2023. koordinator

sveučilišna potpora

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Sadržaj i antioksidacijska aktivnost fenolnih kiselina antocijanina zrna žutog kukuruza Sveučilište u Zagrebu 01.01.2017. - 31.12.2017. koordinator
Fenotipska svojstva, masnokiselinski sastav i senzorna kvaliteta mesa i jaja kokoši hrvatice Sveučilište u Zagrebu 01.01.2016. - 31.12.2016. koordinator
Utjecaj mikotoksina na sadržaj fenola i karotenoida u zrnu kukuruza Sveučilište u Zagrebu 01.01.2015. - 31.12.2015. koordinator

Publikacije

  • Carović-Stanko Klaudija, Petek, M., Grdiša Martina, Pintar Jasna, Bedeković, D., Herak Ćustić Mirjana, Šatović, Z. (2016): Medicinal Plants of the Family Lamiaceae as Functional Foods – a Review. Czech. J. Food Sci., 34, 2016 (5): 377-390.
  • Artuković, Branka; Bedeković, D., Pintar, Jasna; Tišljar, Marina; Kos, I., Širić, I., Severin, K., Janječić, Z. (2015): Pathological changes in the liver and thyroid in broiler chickens fed by rapeseed cake. Veterinarski arhiv 85 (6), 657-676.
  • Bendelja Ljoljić, Darija, Antunac, N., Mašek, T., Kostelić, A., Pintar Jasna (2016): Utjecaj sadržaja sirovih bjelančevina u obroku na količinu i sastav mlijeka alpine koza. Mljekarstvo 66 (2), 129-137

Bibliografija (CROSBI): https://www.bib.irb.hr/pregled/znanstvenici/160261?w_mentor=1

Ostale znanstvene i stručne aktivnosti

  • 2011 - : World's Poultry Science Association – WPSA, The Netherlands
    Član
  • 2010 - : Hrvatski zavod za norme
    Predsjednica odbora HZN/TO 569, Hrana za životinje
  • 2011 - : Krmiva
    Član Uređivačkog odbora časopisa Krmiva
  • 2006 - : Krmiva
    Član Znanstvenog odbora međunarodnog savjetovanja "Krmiva"
  • 2005 - 2014: Hrvatska agencija za hranu
    Član znanstvenog odbora Hrvatske agencije za hranu (Odbor za dodatke i proizvode ili tvari koje se koriste u proizvodnji hrane za životinje)

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.