prof. dr. sc. Jasna Pintar

Redoviti profesor
Odsjek za animalne znanosti
Zavod za hranidbu životinja
Lokacija ureda: 2 paviljon, prizemlje, lijevo
Telefon/Mobitel: +385 1 239 3925
Email: jpintar ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski
Termin konzultacija: utorak, 12- 14 sati
Akademske kvalifikacije
- - 2000: Doktor znanosti, PDS Poljoprivredne znanosti
Utjecaj razine fitaze i kalcija na biodostupnost fosfora iz žitarica u tovnih pilića - - 1991: Magistar znanosti
Utjecaj različitih količina sirutke u mliječnoj zamjenici na othranu jaradi - - 1987: Diplomirani agronom
Rani tov janjadi
Radno iskustvo
- 2015 - : Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
Izvanredni profesor - 2005 - 2015: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
Docent - 1988 - 2005: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
Pripravnik, Asistent, Viši asistent
Nastava
- Hrana za životinje (144502)
- Metode hranidbenih istraživanja (173787)
- Znanstveno-istraživački rad u peradarstvu (173863)
- Hranidba konja i kućnih ljubimaca (133174)
- Uzgoj i korištenje kunića (143923)
- Uzgoj i korištenje vodne peradi i nojeva (157811)
- Hranidba peradi i kunića (144505)
- Hranidba svinja (116758)
- Opća hranidba životinja (169448)
- Hranidba životinja (246704)
- Uzgoj i sustavi proizvodnje mesa vodne peradi (226297)
- General animal nutrition (176009)
Znanstveni interesi
- Hranidba
- Stočarstvo
- Ekologija
Usavršavanja
- 06.05.2008. - 07.05.2008.: Hrvatska gospodarska komora (stručno)
HGK – European Commission – seminar "Tehnologija proizvodnje krmnih smjesa i sigurnost proizvoda " - 05.10.2006. - 05.10.2006.: Hrvatska agencija za hranu (stručno)
HAH – Hrvatska agencija za hranu – 1. hrvatski seminar o analizi rizika u hrani s međunarodnim sudjelovanjem - 11.07.2005. - 14.07.2005.: BIO PHARM VET (stručno)
BIO PHARM VET – Agro Best, Brestovice – Prag, Češka Republika
Projekti
znanstveni
Naziv projekta | Izvor financiranja | Trajanje | Uloga AFZ |
---|---|---|---|
Hranidbena, antioksidativna i prebiotička svojstva kukuruza za domaće životinje | MZOS | 01.01.2007. - 31.12.2013. | koordinator |
nastavni
Naziv projekta | Izvor financiranja | Trajanje | Uloga AFZ |
---|---|---|---|
Unapređenje stručne prakse na preddiplomskim i diplomskim studijima Agronomskog fakulteta | Europski socijalni fond | 09.03.2020. - 09.03.2023. | koordinator |
sveučilišna potpora
Naziv projekta | Izvor financiranja | Trajanje | Uloga AFZ |
---|---|---|---|
Sadržaj i antioksidacijska aktivnost fenolnih kiselina antocijanina zrna žutog kukuruza | Sveučilište u Zagrebu | 01.01.2017. - 31.12.2017. | koordinator |
Fenotipska svojstva, masnokiselinski sastav i senzorna kvaliteta mesa i jaja kokoši hrvatice | Sveučilište u Zagrebu | 01.01.2016. - 31.12.2016. | koordinator |
Utjecaj mikotoksina na sadržaj fenola i karotenoida u zrnu kukuruza | Sveučilište u Zagrebu | 01.01.2015. - 31.12.2015. | koordinator |
Publikacije
- Carović-Stanko Klaudija, Petek, M., Grdiša Martina, Pintar Jasna, Bedeković, D., Herak Ćustić Mirjana, Šatović, Z. (2016): Medicinal Plants of the Family Lamiaceae as Functional Foods – a Review. Czech. J. Food Sci., 34, 2016 (5): 377-390.
- Artuković, Branka; Bedeković, D., Pintar, Jasna; Tišljar, Marina; Kos, I., Širić, I., Severin, K., Janječić, Z. (2015): Pathological changes in the liver and thyroid in broiler chickens fed by rapeseed cake. Veterinarski arhiv 85 (6), 657-676.
- Bendelja Ljoljić, Darija, Antunac, N., Mašek, T., Kostelić, A., Pintar Jasna (2016): Utjecaj sadržaja sirovih bjelančevina u obroku na količinu i sastav mlijeka alpine koza. Mljekarstvo 66 (2), 129-137
Bibliografija (CROSBI): https://www.bib.irb.hr/pregled/znanstvenici/160261?w_mentor=1
Ostale znanstvene i stručne aktivnosti
- 2011 - : World's Poultry Science Association – WPSA, The Netherlands
Član - 2010 - : Hrvatski zavod za norme
Predsjednica odbora HZN/TO 569, Hrana za životinje - 2011 - : Krmiva
Član Uređivačkog odbora časopisa Krmiva - 2006 - : Krmiva
Član Znanstvenog odbora međunarodnog savjetovanja "Krmiva" - 2005 - 2014: Hrvatska agencija za hranu
Član znanstvenog odbora Hrvatske agencije za hranu (Odbor za dodatke i proizvode ili tvari koje se koriste u proizvodnji hrane za životinje)