izv. prof. dr. sc. Goran Kiš

izv. prof. dr. sc. Goran Kiš

Izvanredni profesor
Odsjek za animalne znanosti
Zavod za hranidbu životinja
Lokacija ureda: 2. paviljon, prizemlje, broj sobe 006
Telefon/Mobitel: +385 1 239 3933
Email: kis ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski
Termin konzultacija: srijeda od 10 do 12 sati

Akademske kvalifikacije

  • - 2012: Doktorski rad
    Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Hranjivost dijelova i cijele biljke silažnog kukuruza u različitim stadijima zrelosti zrna
  • - 2003: Magistarski rad
    Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
    Uspoređivanje in vitro metoda za utvrđivanje dinamike fermentacije zelene i silirane mase engleskog ljulja (Lolium perenne L.) različite starosti
  • - 1997: Diplomski rad
    Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
    Management govedarske farme - nizozemski model

Radno iskustvo

  • 1998 - : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Nastava

Nastava izvan AGR

  • Primijenjena zdravstvena zaštita i hranidba životinja
    Malta College of Arts, Science & Technology

Znanstveni interesi

  • Metode procijene hranidbenih potreba životinja
  • Metode procjene hranjivosti hrane za životinje
  • Metode izračuna emisije stakleničkih plinova iz animalne proizvodnje
  • Precizna hranidba domaćih životinja
  • Alternativni izvori krmiva

Usavršavanja

  • 23.09.2004. - 08.10.2004.: The Pennsylvania State University, State College, Pennsylvania, SAD (mješovito)
    Agriculture Extension and Cooperative Development
  • 30.06.2000. - 01.07.2000.: Institute National de la Recherche Agronomique (INRA) Rennes, France (znanstveno)
    Proteinska krmiva u hranidbi životinja
  • 08.09.1999. - 08.12.1999.: ID-Lelystad, Institute for Animal Science and Health Lelystad, The Netherlands (znanstveno)
    Metoda proizvodnje plina u utvrđivanju dinamike fermentacija hrane za životinje

Projekti

znanstveni

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Biodostupnost karotenoida kukuruza kod nesilica: utjecaj mikrostrukture zrna i sastava smjese Hrvatska zaklada za znanost 15.01.2020. - 14.01.2024. koordinator
Inovativni funkcionalni proizvodi od janjećeg mesa Hrvatska zaklada za znanost 01.03.2018. - 28.02.2023. partner
Hranidbena, antioksidativna i prebiotička svojstva kukuruza za domaće životinje MZOS 01.01.2007. - 31.12.2013. koordinator

stručni

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Online sustav za sastavljanje krmnih smjesa VIP - Vijeće za istraživanja u poljoprivredi 30.06.2016. - 30.06.2018. koordinator
Izračun ekskrecijskih faktora za upravljanje gnojivom za svaku kategoriju domaćih životinja prema Eurostatovom upitniku za RH Ostalo 06.10.2014. - 30.03.2015. koordinator
Unapređenje proračuna emisije NH3, CH4 i N2O iz sektora gospodarenjastajskim gnojem i izrada nacionalnih faktora Suradnja s tijelima uprave 16.06.2014. - 16.03.2015. koordinator
Izrada metodologije za izračun nacionalnih faktora i izračun emisija CH4 iz crijevne fermentacije domaćih životinja Suradnja s tijelima uprave 16.06.2014. - 16.12.2014. koordinator

nastavni

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Unapređenje stručne prakse na preddiplomskim i diplomskim studijima Agronomskog fakulteta Europski socijalni fond 09.03.2020. - 09.03.2023. koordinator

sveučilišna potpora

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Sadržaj i antioksidacijska aktivnost fenolnih kiselina antocijanina zrna žutog kukuruza Sveučilište u Zagrebu 01.01.2017. - 31.12.2017. koordinator
Fenotipska svojstva, masnokiselinski sastav i senzorna kvaliteta mesa i jaja kokoši hrvatice Sveučilište u Zagrebu 01.01.2016. - 31.12.2016. koordinator
Utjecaj mikotoksina na sadržaj fenola i karotenoida u zrnu kukuruza Sveučilište u Zagrebu 01.01.2015. - 31.12.2015. koordinator
Utjecaj fitogenih dodataka na kvalitetu jaja i zdravstveni status kokoši nesilica Sveučilište u Zagrebu 01.01.2014. - 31.12.2014. koordinator

Publikacije

  • Kljak, K.; Kis, G.; Grbesa, D. (2009). In vitro digestibility of phenolics in grain of maize hybrids. Italian Journal of Animal Science, Vol. 8, Suppl. 3, pp. 166-168
  • Salajpal, K.; Karolyi, D.; Đikić, M.; Kantura, V.; Kiš, G.; Sinjeri, Ž.; Petrič, N. (2008) Influence of acorn intake on blood lipid profile and longisimus muscle characteristics of Black Slavonian pig. Acta Agriculturae Slovenica, Vol. 92, Suppl. 2, pp 99-105
  • Grbesa, D.; Kiš, G. (2005). Relation between endosperm and in vitro kinetic of starch digestibility in maize hybrids for broiler chickens. Italian Journal of Animal Science, Vol. 4, Suppl. 3, pp 139-141
  • Kiš, G.; Grbesa, D.; Kostelic, A.; Karolyi, D. (2005) Estimating grass and grass silage degradation characteristics by in situ and in vitro gas productionmethods. Italian Journal of Animal Science, Vol. 4, Suppl. 3, pp 142-144
  • Kostelic, A.; Stojcevic, D.; Rupic, V.; Karolyi, D.; Salajpal, K.; Barac, Z.; Kis, G.; Beck, R. (2005) Sheep internal parasites on Rab and Pag. Italian Journal of Animal Science, Vol. 4, Suppl. 3, pp 178-180
  • Duvnjak, M.; Bošnjak, A.; Zadravec, M.; Pintar, J.; Grbeša, D.; Kiš, G. (2018) Starch in horse diet improves feces microbiota, in vitro digestibility of fiber and dry matter. Journal of central European agriculture, Vol. 19, 4; 918-930

Bibliografija (CROSBI): http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=225305

Google Scholar: https://scholar.google.hr/citations?user=xTx0BykAAAAJ&hl=en

Ostale znanstvene i stručne aktivnosti

  • 2014 - : Animal Review
    Glavni urednik međunarodnog znanstvenog časopisa
  • 2005 - : Hrvatska mljekarska udruga / Mljekarski list
    Član uređivačkog odbora stručnog časopisa
  • 2001 - : World Poultry Science Association (WPSA)
    Članstvo u znanstvenom i stručnom društvu
  • 2015 - : Hrvatsko agronomsko društvo / Krmiva
    Član uređivačkog odbora znanstvenog časopisa
  • 2020 - : Prvi hrvatski časopis o mesu "Meso"
    Član uređivačkog kolegija časopisa
  • 2020 - : Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske / Svinjogojstvo
    Član uređivačkog odbora stručnog časopisa

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.