doc. dr. sc. Marija Duvnjak

doc. dr. sc. Marija Duvnjak

Docent
Odsjek za animalne znanosti
Zavod za hranidbu životinja
Lokacija ureda: 2. paviljon, prizemlje lijevo
Telefon/Mobitel: +385 1 239 4016
Email: mduvnjak ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski
Termin konzultacija: prema dogovoru putem email-a

Akademske kvalifikacije

  • 2011 - 2016: Doktor znanosti, doktor poljoprivrednih znanosti
    Utjecaj hibrida i dodataka silaži na udio ukupnih i gama zeina tijekom siliranja visoko vlažnog zrna kukuruza
  • - 2012: Diplomirani inženjer biotehnologije; smjer: Biokemijsko inženjerstvo
    Predviđanje specifičnosti izbora supstrata domena za adenilaciju
  • - 2009: Diplomirani inženjer biotehnologije; smjer: Biokemijsko-mikrobiološki
    Priprava kvaternih soli n-etilmorfolina

Radno iskustvo

  • 2020 - : Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Docent
  • 2016 - 2020: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Poslijedoktorand
  • 2010 - 2016: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Asistent

Nastava

Znanstveni interesi

  • Hrana za životinje – fizikalno-kemijske karakteristike
  • Bioprocesna kinetika
  • Proteomika
  • Mikrobiologija – primijenjena mikrobiologija

Usavršavanja

  • 31.01.2013. - 30.06.2013.: Scotland's Rural University College (mješovito)

Projekti

znanstveni

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Biodostupnost karotenoida kukuruza kod nesilica: utjecaj mikrostrukture zrna i sastava smjese Hrvatska zaklada za znanost 15.01.2020. - 14.01.2024. koordinator

nastavni

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
U društvu mikroba Nacionalni 19.03.2018. - 18.01.2020. partner

sveučilišna potpora

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Sadržaj i antioksidacijska aktivnost fenolnih kiselina antocijanina zrna žutog kukuruza Sveučilište u Zagrebu 01.01.2017. - 31.12.2017. koordinator
Fenotipska svojstva, masnokiselinski sastav i senzorna kvaliteta mesa i jaja kokoši hrvatice Sveučilište u Zagrebu 01.01.2016. - 31.12.2016. koordinator
Utjecaj mikotoksina na sadržaj fenola i karotenoida u zrnu kukuruza Sveučilište u Zagrebu 01.01.2015. - 31.12.2015. koordinator

Publikacije

  • Duvnjak, M., Kljak, K. and Grbeša, D. (2019) Response of common silage corn hybrids to inoculant application: fermentation profile, carbohydrate fractions, and digestibility during ensiling. Animal production science. 59, 1696-1704
  • Duvnjak, M., Bošnjak, A., Zadravec, M., Pintar, J., Grbeša, D., Kiš, G. (2018) Starch in horse diet improves feces microbiota, in vitro digestibility of fiber and dry matter. Journal of central european agriculture. 19 (4), 918-930
  • Kljak, K., Duvnjak, M., Grbeša, D. (2018) Contribution of zein content and starch characteristics to vitreousness of commercial maize hybrids. Journal of cereal science. 80, 57-62
  • Nišavić M., Hozić A., Hameršak Z., Radić M., Butorac A., Duvnjak, M., Cindrić, M. (2017) High-Efficiency Microflow and Nanoflow Negative Electrospray Ionization of Peptides Induced by Gas-Phase Proton Transfer Reactions. Analytical chemistry. 89, 4847-4854
  • Duvnjak M., Kljak K., Grbeša, D. (2016) Effect of Hybrid, Inoculant and Storage Time on Whole Plant Nitrogen Compounds and Grain Total Zein Content in Maize Silage. Journal of animal and feed sciences. 25, 174-178

Bibliografija (CROSBI): https://www.bib.irb.hr/pregled/znanstvenici/324884?w_mentor=1

Ostale znanstvene i stručne aktivnosti

  • 2014 - : Hrvatsko mikrobiološko društvo
  • 2010 - : Hrvatski zavod za norme
    Članica u HZN/TO34/ PO 17, Poljoprivredni i prehrambeni proizvodi; Sustavi upravljanja za sigurnost hrane
  • 2010 - : Hrvatski zavod za norme
    Članica u HZN/TO569, Hrana za životinje

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.