Mogućnosti nakon završetka studija
prijediplomski studij Ekološka poljoprivreda

Studij Ekološke poljoprivrede ipak je ponajprije zamišljen kao osposobljavanje studenata za nastavak studija. Nakon završetka prijediplomskog studija Ekološke poljoprivrede student može nastaviti na diplomskom studiju Ekološke poljoprivrede i agroturizma te ovisno o odabiru izbornih predmeta u 3. godini, na svim ostalim diplomskim studijima Agronomskog fakulteta, odnosno na srodnim studijima u zemlji i inozemstvu.
Završetkom trogodišnjeg znanstvenog studija sveučilišni prvostupnici ekološke poljoprivrede steći će sljedeće kompetencije:

  • ovisno o skupini izabranih predmeta, mogu biti osposobljeni za samostalan rad na vlastitom obiteljskom gospodarstvu
  • ovisno o skupini izabranih predmeta, mogu biti osposobljeni za voditelja proizvodnje na poljoprivrednom gospodarstvu
  • dostatna znanja za nastavak diplomskog studija na Agronomskom fakultetu ili drugim fakultetima na području srodnih znanosti
  • obavljanje poslova u uredima državne uprave i lokalne samouprave u domeni poljoprivrede i ruralnog sektora
  • suradnik u istraživačkim institucijama u domeni poljoprivrede i zaštite okoliša
  • suradnik u radu javnih ustanova koje gospodare zaštićenim područjima
  • suradnik u poslovima trgovine i prometa poljoprivrednom opremom i proizvodima
  • temeljne spoznaje o mjestu, ulogama i važnosti te nezamjenjivosti poljoprivrede u budućem životu.

Nositelj ove kvalifikacije ovlašten je koristiti zakonski zaštićen akademski naziv sveučilišni prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka ekološke poljoprivrede (univ.bacc.ing.agr.) te obavljati stručni posao u području za koji je stekao naziv. Studij je utemeljen na temeljnim znanjima iz agronomije, ekologije i zaštite okoliša. Zahvaljujući navedenom, studenti stječu potrebna znanja i vještine za rješavanje složenih zadataka iz gore navedenih područja u raznim granama industrije i poduzetništva. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje agronomije, ekologije i zaštite okoliša.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.