Specifičnosti studija
diplomski studij Hranidba životinja i hrana

Hranidba životinja se studira na Agronomskom fakultetu od njegovog osnutka 1919. g. u okviru predmeta „Planinsko gospodarstvo, pašnjarstvo i hranidba domaćih životinja“ čiji su nositelji bili red. prof. Dr. S. Ulmansky (1919./20. – 1919./27.) i vanr. prof. Dr. A. Ogrizek (od 1927./28). Poslijediplomski znanstveni studij „Hranidba stoke i tehnologija stočne hrane” upisuje prve studente 1963./64.; njegov osnivač bio je prof.dr.sc. Branko Horvat, a dugogodišnji voditelj prof.dr.sc. Hrvoje Zlatić. Od 1997./98. objedinjuju se poslijediplomski studiji iz područja animalne proizvodnje u zajednički studij  „Stočarstvo”. Diplomski studij „Hranidba životinja i hrana” 2005./06. osniva prof.dr.sc. Darko Grbeša. Studij odlikuje visoka razina praktičnog i eksperimentalnog rada te mali broj studenata s kojima se individualno radi čime oni postižu zapažene rezultate, pa su tako dobitnici jedne pojedinačne i skupne Rektorove nagrade te završavaju studij s visokim prosječnim ocjenama (4,6). Od do sada diplomiranih 43 studenata, njih 21 diplomiralo je s pohvalama od čega čak pet studenata s najvišom pohvalom (Summa Cum Laude). Skoro svake godine 3 – 5 studenata ima izlaganja zajedničkih znanstvenih i stručnih radova na međunarodnom simpoziju Krmiva. Po završetku studija gotovo svi studenti lako nalaze posao i cijenjeni su u struci.

Specifičnosti studija Specifičnosti studija Specifičnosti studija Specifičnosti studija

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.