Vinogradarstvo i vinarstvo (120.00 ECTS)
Objective of the Study programme
Cilj studijskog programa je kroz suvremeni nastavni proces omogućiti studentima stjecanje generičkih i područno specifičnih kompetencija koje su zasnovane na suvremenim znanstvenim spoznajama i teže postizanju ciljeva održivog razvoja, a potrebne su za rad na različitim poslovima u području vinogradarstva i vinarstva. Cilj je osposobiti studente za sudjelovanje u istraživanjima znanstvenih osnova biologije i ekologije vinove loze, ampelografije, enokemije i mikrobiologije te tehnologije proizvodnje grožđa i vina koja se provode u visokoškolskim ustanovama i znanstvenim institutima, kao i za nastavak znanstvenog usavršavanja na doktorskom studiju. Također, studente se žele osposobiti za samozapošljavanje i za vođenje raznovrsnih poslova u proizvodnji grožđa, vina, loznog sadnog materija, enoloških sredstava i opreme te u stručnim institucijama i tijelima državne i lokalne uprave, državnim agencijama, savjetodavnim i distributivnim centrima i konzalting tvrtkama.
Academic title
Magistar/magistra inženjer/inženjerka hortikulture
(mag. ing. agr.)
1 semester, 1 year | |||
---|---|---|---|
ECTS | Compulsory course => Required number of ECTS credits: 30.00 |
@ | Teach. hrs |
6.00 | Ampelografija (226260) Maletić, E. |
R1 | 60 (36+16+8) |
6.00 | Biljna biokemija (64679) Jalšenjak, N. |
R1 | 60 (52+8+0) |
3.00 | Biologija i ekologija vinove loze (26589) Karoglan Kontić, J. |
R2 | 30 (20+4+6) |
6.00 | Osnove biometrike (144079) Gunjača, J.; Safner, T. |
R1 | 60 (30+18+12) |
6.00 | Principi i perspektive ishrane u hortikulturi (144455) Petek, M. |
R2 | 60 (40+10+10) |
3.00 | Tehnologija vina (144471) Jeromel, A. |
R1 | 30 (20+10+0) |
2 semester, 1 year | |||
---|---|---|---|
ECTS | Compulsory course => Required number of ECTS credits: 11.00 |
@ | Teach. hrs |
2.00 | Diplomski rad - seminar (160350) Habuš Jerčić, I. |
R1 | 20 (0+0+20) |
6.00 | Kemija mošta i vina (26250) Jeromel, A. |
R1 | 60 (40+20+0) |
3.00 | Tehnologija proizvodnje grožđa (144473) Kozina, B. |
R1 | 30 (12+14+4) |
ECTS | Elective course: Group 14480 => Required number of ECTS credits: 15.00 |
@ | Teach. hrs |
3.00 | Biljna genetika (144318) Habuš Jerčić, I. |
R1 | 30 (20+10+0) |
6.00 | Bolesti vinove loze (133165) Vončina, D. |
R1 | 60 (40+12+8) |
3.00 | Ekološko vinogradarstvo (26174) Karoglan Kontić, J. |
R1 | 30 (22+6+2) |
3.00 | Instrumentalne metode kemijske analize (169434) Maslov Bandić, L. |
R1 | 30 (10+20+0) |
6.00 | Lozno rasadničarstvo (144475) Maletić, E. |
R1 | 60 (36+18+6) |
6.00 | Maslinarstvo (144476) Benčić, Đ. |
R1 | 60 (30+25+5) |
3.00 | Oplemenjivanje voćaka i vinove loze (133065) Pejić, I. |
R3 | 30 (18+8+4) |
6.00 | Planiranje tehnike u podrumarstvu (169441) Sito, S. |
R1 | 60 (35+15+10) |
6.00 | Programiranje i projektiranje sustava navodnjavanja (144457) Ondrašek, G. |
R1 | 60 (36+18+6) |
3.00 | Proizvodnja stolnog grožđa (169440) Karoglan, M. |
R2 | 30 (15+14+1) |
6.00 | Suvremena proizvodnja aromatičnog i ljekovitog bilja (144459) Radman, S. |
R1 | 60 (16+16+28) |
ECTS | Elective course: Group 14481 | @ | Teach. hrs |
6.00 | Molekularna raznolikost i evolucija (26667) Šatović, Z. |
R1 | 60 (40+12+8) |
3.00 | Rijetka i ugrožena flora Hrvatske (26732) Bogdanović, S. |
R1 | 30 (8+20+2) |
6.00 | Tehnika u uzgoju povrća i ukrasnog bilja (169435) Sito, S. |
R1 | 60 (35+15+10) |
3 semester, 2 year | |||
---|---|---|---|
ECTS | Compulsory course => Required number of ECTS credits: 6.00 |
@ | Teach. hrs |
4.00 | Stručna praksa - Vinogradarstvo i vinarstvo (251020) Karoglan, M. |
120 (0+120+0) |
|
2.00 | Stručni projekt - Vinogradarstvo i vinarstvo (251021) Jagatić Korenika, A. |
30 (0+0+30) |
|
ECTS | Elective course: Group 14482 => Required number of ECTS credits: 18.00 |
@ | Teach. hrs |
6.00 | Biljna biotehnologija (87430) Kereša, S. |
R1 | 60 (46+8+6) |
6.00 | Fitofarmacija u hortikulturi (144462) Mešić, A. |
R1 | 60 (45+11+4) |
3.00 | Fiziologija dozrijevanja grožđa (185567) Andabaka, Ž. |
R2 | 30 (20+6+4) |
3.00 | Kakvoća rakija od grožđa i drugog voća (169442) Mihaljević Žulj, M. |
R1 | 30 (8+16+6) |
6.00 | Menadžment malih i srednjih poduzeća u agrobiznisu (144068) Juračak, J. |
R1 | 60 (24+20+16) |
3.00 | Mikrobiologija i biotehnologija vina (157088) Rajnović, I. |
R1 | 30 (16+8+6) |
3.00 | Načela integrirane zaštite bilja (144404) Pajač Živković, I. |
R1 | 30 (18+8+4) |
3.00 | Projektiranje vinograda i vinarija (226263) Andabaka, Ž. |
R1 | 30 (22+4+4) |
3.00 | Senzorna svojstva i ocjenjivanje vina (169443) Jagatić Korenika, A. |
R1 | 30 (10+20+0) |
6.00 | Tehnika u voćarstvu i vinogradarstvu (169444) Sito, S. |
R1 | 60 (35+15+10) |
6.00 | Vinogradarstvo i vina svijeta (144479) Preiner, D. |
R3 | 60 (36+12+12) |
3.00 | Znanstvena dostignuća u vinogradarstvu i vinarstvu (144480) Preiner, D. |
R2 | 30 (20+4+6) |
ECTS | Elective course: Group 14483 | @ | Teach. hrs |
6.00 | Ekološko maslinarstvo (144412) Benčić, Đ. |
R1 | 60 (36+16+8) |
3.00 | GIS u ekologiji bilja (144461) Ljubičić, I. |
R1 | 30 (20+8+2) |
4 semester, 2 year | |||
---|---|---|---|
ECTS | Compulsory course => Required number of ECTS credits: 28.00 |
@ | Teach. hrs |
28.00 | Diplomski rad - Hortikultura/Vinogradarstvo i vinarstvo (169294) |
0 (0+0+0) |
|
ECTS | Elective course: Group 14484 | @ | Teach. hrs |
6.00 | Primijenjena analiza prostornih podataka u R-u (169285) Safner, T.; Šalamon, D. |
R1 | 60 (30+26+4) |