Dodatne provjere :: studij Krajobrazna arhitektura
akademska godina 2024./2025.

Razredbeni postupak

2. srpnja u 9:00 sati

 


 

Mjesto okupljanja pristupnika bit će naknadno objavljeno

Važno: pristupnici su dužni sa sobom na ispit donijeti osobnu iskaznicu (strani državljanin putovnicu), kemijsku olovku i Potvrdu o prijavi za pristupanje dodatnoj provjeri. Ako pristupnik ne pristupi ispitu u točno vrijeme ili ako nema osobnu iskaznicu odnosno putovnicu, smatrat će se da je odustao od ispita.

Izbor pristupnika za upis obavlja se na temelju rezultata razredbenog postupka koji će se objaviti na listi uspješnosti u srijedu, 3. srpnja 2024. na oglasnoj ploči Fakulteta i na mrežnim stranicama.
Eventualne žalbe podnose se putem maila referada ( at ) agr.hr do petka 5. srpnja 2024. do 12 sati.

Prijave

Prijave se primaju: 20. svibnja do 28. lipnja 2024.

Prijava (Obrazac) za pristupanje dodatnoj provjeri znanja, vještina i sposobnosti za upis na studij Krajobrazna arhitektura za akad. god. 2024./2025. šalju se na e-mail  referada ( at ) agr.hr ili preporučenom poštom na adresu Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta, Svetošimunska 25.

 Obrazac za prijavu

Prijavi je potrebno priložiti dokaz o uplaćenom iznosu od 50 EUR, za pristupanje dodatnoj provjeri posebnih znanja, vještina i sposobnosti a koji se uplaćuje na račun Agronomskog fakulteta:

 • IBAN HR1823600001101221840,
 • poziv na broj 29-105 
 • opis plaćanja: "za dodatnu provjeru, ime i prezime pristupnika, OIB pristupnika".

Nepotpune prijave neće se uvažiti.

Postupak dodatne provjere znanja, vještina i sposobnosti

Dodatna provjera znanja, vještina i sposobnosti potrebnih za Prijediplomski studij Krajobrazna arhitektura provodi se kroz 3 testa:

 1. Provjera likovne sposobnosti (do 150 bodova)
  Ocjena grafičko-likovnih sposobnosti provodi se provjerom vizualne memorije, inteligencije i zapažanja i to kroz crtanje zadane cjeline u živo, po sjećanju, ili prema predlošku, prikazom volumena i projekcija na plohu.  
 2. Provjera sposobnosti rješavanja prostornog problema (do 150 bodova)
  Ocjena sposobnosti opažanja i čitanja postojećih krajobraznih prostora i njihovih odnosa, kao i provjera oblikovanja novih krajobraznih struktura, na osnovu uočenih ili zadanih elemenata.
 3. Provjera kognitivnih sposobnosti (do 100 bodova)
  Standardni test koji provode stručnjaci psiholozi s Filozofskog fakulteta.

Pripreme za razredbeni ispit:

Da bi prešao razredbeni prag pristupnik mora na svakom od prva dva testa ostvariti najmanje 20 % bodova (na svakom od testova od ukupno 150 bodova mora ostvariti najmanje 30 bodova) i na trećem testu najmanje 50 % bodova (od ukupno 100 bodova mora ostvariti najmanje 50 bodova). Pristupnik koji na testovima dodatne provjere ne zadovolji bodovni prag bilo kojeg testa isključuje se iz daljnjeg razredbenog postupka. Provjere znanja, vještina i sposobnosti su eliminatorni uvjet za upis na studij.

Pristupnici koji imaju status:

 • branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata
 • djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja i 100 %-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata prve skupine
 • kandidata sa 60 % i više tjelesnog oštećenja

obvezni su pristupiti dodatnoj provjeri posebnih znanja, vještina i sposobnosti. Pod uvjetom da prijeđu prag na sva tri testa dodatne provjere posebnih znanja, vještina i sposobnosti, ostvaruju pravo upisa.

Pristupnici su dužni sa sobom na ispit donijeti osobnu iskaznicu  (strani državljanin putovnicu) i kemijsku olovku.

Ako pristupnik ne pristupi ispitu u određeno vrijeme ili ako nema osobnu iskaznicu odnosno putovnicu, smatrat će se da je odustao od ispita.

Rang-lista i Upisi

Na temelju ukupno postignutog broja bodova (uspjeha na dodatnoj provjeri znanja, vještina i sposobnosti, rezultata na ispitima državne mature i vrednovanom uspjehu srednjoškolskog obrazovanja) formirat će se rang-lista pristupnika prema kojoj će se vršiti upis.

Maksimalan broj bodova u razredbenom postupku koji pristupnik može steći je 1000 bodova.  Omjer između (1) uspjeha u srednjoškolskom obrazovanju, (2) rezultata na ispitima državne mature i (3) rezultata na dodatnoj provjeri znanja, vještina i sposobnosti iznosi 300:300:400.

U slučaju istog broja bodova prednost za upis ima pristupnik s većim brojem bodova iz testa Provjere sposobnosti rješavanja prostornog problema, a zatim iz testa Provjere likovne sposobnosti. Ako pristupnici i tada imaju isti broj bodova prednost ima pristupnik s većim brojem bodova na ispitima državne mature kako slijedi: Hrvatski jezik, Matematika, Biologija ili Likovna umjetnost ili Geografija, Strani jezik.

Rezultati dodatne provjere znanja za studij Krajobrazna arhitektura bit će objavljeni na ovoj internetskoj stranici, a konačna Rang lista pristupnika bit će objavljena na internetskoj stranici www.postani-student.hr

Pristupnici koji su ostvarili pravo na upis, a u propisanom roku se nisu upisali, gube pravo na upis.

*Ako odlukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta ili Sveučilišta u Zagrebu koji od gore navedenih podataka bude izmijenjen, Agronomski fakultet pridržava pravo izmjene ovih uputa. Sve detaljne podatke, obavijesti o Studiju, dodatnoj provjeri znanja, vještina i sposobnosti i upisu pristupnici mogu dobiti u studentskoj referadi Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta i na Zavodu za ukrasno bilje, krajobraznu arhitekturu i vrtnu umjetnost.

Upute objavljene na ovoj stranici i na oglasnim pločama Fakulteta sastavni su dijelovi ovog natječaja.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.