Proizvodnja i prerada mesa (120.00 ECTS)
Cilj studijskog programa
Cilj diplomskog studija Proizvodnja i prerada mesa je kroz suvremeni nastavni proces omogućiti studentima stjecanje teoretskih i praktičnih kompetencija koje su zasnovane na suvremenim znanstvenim spoznajama, potrebnih za rad na različitim poslovima u području stočarstva i proizvodnje i prerade mesa. Cilj je osposobiti studente za sudjelovanje u istraživanjima održive i okolišu prihvatljive stočarske proizvodnje te proizvodnje i prerade mesa kao jednog od najvažnijeg proizvoda animalnog podrijetla, a koja se provode u visokoškolskim ustanovama i znanstvenim institutima te za nastavak znanstvenog usavršavanja na doktorskom studiju. Također, studente želimo osposobiti za vođenje raznovrsnih poslova u području stočarstva unutar odjela velikog broja stručnih i znanstvenih institucija, kao što su: Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Hrvatska poljoprivredna agencija i ostale državne agencije, a u gospodarskom sektoru kod proizvođača (farme) i prerađivača mesa (mesna industrija). Osim toga, cilj je studente osposobiti za samozapošljavanje u vlastitim proizvodnim jedinicama koje će uspješno konkurirati na tržištu u proizvodnji stoke ili u proizvodnji proizvoda od mesa.
Akademski naziv
Magistar/magistra inženjer/inženjerka proizvodnje i prerade mesa
(mag.ing.agr)
1. semestar, 1. godina | |||
---|---|---|---|
ECTS | Obvezni predmet => Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 33.00 |
@ | Sati nastave |
3.00 | Biologija probave i metabolizam (26590) Salajpal, K. |
R1 | 30 (28+2+0) |
6.00 | Osnove rasta domaćih životinja (157473) Mioč, B. |
R1 | 60 (44+8+8) |
6.00 | Uzgoj goveda i sustavi proizvodnje goveđeg mesa (144546) Ivanković, A. |
R1 | 60 (36+16+8) |
6.00 | Uzgoj i sustavi proizvodnje mesa peradi i jaja (144549) Janječić, Z. |
60 (40+6+14) |
|
3.00 | Uzgoj koza i sustavi proizvodnje kozjeg mesa (144548) Mioč, B. |
R1 | 30 (22+4+4) |
6.00 | Uzgoj ovaca i sustavi proizvodnje ovčjeg mesa (157474) Mioč, B. |
R1 | 60 (46+8+6) |
2. semestar, 1. godina | |||
---|---|---|---|
ECTS | Obvezni predmet => Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 20.00 |
@ | Sati nastave |
2.00 | Diplomski rad - seminar (160350) Habuš Jerčić, I. |
R1 | 20 (0+0+20) |
6.00 | Objekti i oprema u tehnologiji mesa (197943) Kaić, A. |
R1 | 60 (45+5+10) |
6.00 | Ocjena i kakvoća trupova i mesa (144551) Karolyi, D. |
R1 | 60 (42+16+2) |
6.00 | Uzgoj svinja i sustavi proizvodnje svinjskog mesa (26771) Luković, Z. |
R1 | 60 (32+24+4) |
ECTS | Izborni predmet: Grupa 14498 | @ | Sati nastave |
3.00 | Alternativni uzgoji peradi (169415) Bedeković, D. |
R1 | 30 (20+6+4) |
3.00 | Biokemija - odabrana poglavlja (26142) Jalšenjak, N. |
R1 | 30 (30+0+0) |
3.00 | Fiziologija stresa i adaptacija (87434) Salajpal, K. |
R1 | 30 (24+0+6) |
6.00 | Ponašanje i dobrobit farmskih životinja (251034) Luković, Z. |
R3 | 60 (48+0+12) |
3.00 | Upravljanje kvalitetom i sustavima sigurnosti u mesnoj industriji (269082) Kaić, A. |
44 (26+12+6) |
|
3.00 | Zaštićene oznake kvalitete mesa i mesnih proizvoda (169300) Vnučec, I. |
R1 | 30 (18+4+8) |
3. semestar, 2. godina | |||
---|---|---|---|
ECTS | Obvezni predmet => Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 15.00 |
@ | Sati nastave |
6.00 | Fermentirani mesni proizvodi (197950) Kos, I. |
R1 | 60 (38+18+4) |
4.00 | Stručna praksa - Proizvodnja i prerada mesa (251035) Vnučec, I. |
120 (0+120+0) |
|
2.00 | Stručni projekt - Proizvodnja i prerada mesa (251037) Vnučec, I. |
30 (0+0+30) |
|
6.00 | Toplinski obrađeni mesni proizvodi (226293) Karolyi, D. |
R1 | 60 (36+20+4) |
ECTS | Izborni predmet: Grupa 14499 | @ | Sati nastave |
3.00 | Alternativni uzgoj svinja (226298) Škorput, D. |
R1 | (18+11+2) |
6.00 | Biometrika i planiranje istraživanja na životinjama (226252) Džidić, A.; Ferenčaković, M. |
R1 | 60 (30+30+0) |
3.00 | Genetika mesa (87436) Karolyi, D. |
R1 | 30 (18+6+6) |
6.00 | Hranidba preživača (144503) Kiš, G. |
R1 | 60 (38+18+4) |
6.00 | Molekularna genetika u animalnoj proizvodnji (144552) Ramljak, J. |
R1 | 60 (32+24+4) |
3.00 | Proizvodnja mesa divljači (226300) Kelava Ugarković, N. |
45 (24+12+9) |
|
3.00 | Senzorska analiza mesa i mesnih proizvoda (197953) Kos, I. |
R1 | 45 (23+13+9) |
3.00 | Sustavi proizvodnje i prerade mesa kopitara (226296) Ramljak, J. |
R1 | 45 (25+16+4) |
6.00 | Upravljanje reprodukcijom domaćih životinja (144449) Kostelić, A. |
60 (40+20+0) |
|
3.00 | Uzgoj i sustavi proizvodnje mesa vodne peradi (226297) Bedeković, D. |
R1 | 45 (26+15+4) |
4.00 | Zdravstveni aspekti proizvodnje mesa i mlijeka (269271) Kostelić, A. |
60 (40+20+0) |
4. semestar, 2. godina | |||
---|---|---|---|
ECTS | Obvezni predmet => Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 28.00 |
@ | Sati nastave |
28.00 | Diplomski rad - Proizvodnja i prerada mesa (169301) |
0 (0+0+0) |